Verzet is geen misdaad. De wet-Van Quickenborne moet van tafel !!    Vanaf 1 juli 2023 loonsverhoging van 0,5% (CAO).   Gesprekken met werkgever over fietsvergoeding afgesprongen. Op 29 september zitten we opnieuw samen.

Elke 4 jaar worden er in bedrijven over heel het land Sociale Verkiezingen georganiseerd. Deze zullen deze keer plaatsvinden in het najaar van 2020. De arbeiders en bedienden op de BASF TBE zullen hun personeelsvertegenwoordigers in het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW) en in de Ondernemingsraad (OR) verkiezen. De 3 vakbonden - ABVV, ACV en ACLVB - hebben lijsten ingediend. De kaderleden hebben hun eigen "huislijsten".

De BASF "Technische Bedrijfseenheid (TBE)", zal nog bestaan uit BASF en EuroChem. Styrolution en Inovyn zullen immers vanaf nu de INEOS TBE vormen op de BASF-site. Ze richten bijgevolg een eigen CPBW, OR en respectievelijke verkiezingen voor deze organen in.

Voor de arbeiders - of "werknemers met een werknemersstatuut" in BASF-termen - zijn er zes mandaten te verdelen in de OR, en vijf in het CPBW. Voor beide organen zijn er ook 2 mandaten voor de jongere werknemers gereserveerd. De lijsten die op deze website aangekondigd worden, zijn die van het ABVV voor de arbeiders, én de jongerenlijsten. Het ABVV heeft uiteraard ook lijsten voor de bedienden, maar deze zullen via een andere weg gecommuniceerd worden.

We roepen uiteraard iedereen op om zeker te gaan stemmen. In principe is er ook stemplicht, opdat de kiesuitslag zo representatief mogelijk is. Al is dit in de praktijk niet afdwingbaar. De komende weken zal het ABVV-team zo goed mogelijk het ABVV-programma communiceren naar jullie. Zo hopen we dat we zo veel mogelijk medewerkers kunnen overtuigen om op ABVV-kandidaten te stemmen.

Wat je ook stemt, je stemt voor collega's in werktenue die de komende 4 jaar zo goed en zo kwaad mogelijk je belangen zullen behartigen. De Sociale Verkiezingen gaan dus niet over mannen en vrouwen in maatpak met exuberante weddes. Personeelsvertegenwoordigers krijgen geen "portefeuilles" ter beschikking eenmaal verkozen. Wel kunnen we - mét steun van de basis - een tegengewicht vormen voor de ongelijke relatie tussen werkgever en werknemer. Dit zijn dus bij uitstek de verkiezingen in ons land, op ons bedrijf, die het dichtst bij de gewone werkman en -vrouw staan. Participeer verstandig... en stem 3, stem ABVV 😊

Klik door naar de pagina met de kieslijsten

of gebruik het menu bovenaan de website

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.