Verzet is geen misdaad. De wet-Van Quickenborne moet van tafel !!    Vanaf 1 juli 2023 loonsverhoging van 0,5% (CAO).   Gesprekken met werkgever over fietsvergoeding afgesprongen. Op 29 september zitten we opnieuw samen.

Vanaf vrijdag 16 oktober worden de stembrieven voor de Sociale Verkiezingen 2020 verspreid op de BASF TBE. Je kan je stem uitbrengen vanaf die dag t.e.m. dinsdag 24 november. Op basis van de resultaten worden de mandaten voor arbeiders en bedienden in het CPBW en de Ondernemingsraad opnieuw verdeeld onder de drie vakbondsfracties. In aanloop van de verkiezingen zullen we onze kandidaten ‘in the picture’ zetten met een kort interview. We geven nu het woord aan Bart Van Doorslaer, kandidaat voor de Ondernemingsraad.

Dag Bart, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Bart Van Doorslaer, 39 jaar en werk sinds 1 maart 2011 op BASF. Op dit moment werk ik als complex logistic operator. Je kan mij vinden op de Bosuil of aan een pokertafel in een tornooi. Ik kan mij ook verdiepen in de 2de wereldoorlog.

Je komt bij de sociale verkiezingen op voor het ABVV. Waarom kies je voor de rode vakbond?

Ik kan mijn karakter beschrijven als een sociaal persoon. De kleur van vakbond maakt niet echt uit. Mensen helpen draag ik hoog in het vaandel. Ben je nu man, vrouw of transgender? In welke godsdienst je ook gelooft, wat je huidskleur ook is, of je nu bi, homo of hetero bent,… Het maakt mij allemaal niet uit. Ik zal proberen te helpen zoveel ik kan.

Welke rol heb je tot nu toe opgenomen binnen het ABVV-team?

Wat ik tot hiertoe heb gedaan – en ook graag wil blijven doen –, is op de werkvloer een aanspreekpunt zijn voor mijn (nieuwe) collega’s. Dit door hun vragen te beantwoorden, of hen naar de juiste personen en/of vakbond(en) te verwijzen. Bij nationale stakingen en of betogingen probeer ik er graag bij te zijn. Dit lukte helaas niet altijd, maar daar gaat verandering in komen.

Wat vind je de belangrijkste verwezenlijkingen van het ABVV in de voorbije periode?

Ik vind het heel belangrijk dat de vakbonden op BASF samen aan hetzelfde zeel trekken. Voor het opstellen van eisenbundels, afdwingen van meer DGB-dagen, afsluiten van goede CAO’s, verbeteren van het zorgbeleid, enz.

Welke zaken moeten volgens jou anders op de site? Waarvoor wil jij je persoonlijk inzetten?

Ik wil nog steeds een aanspreekpunt blijven op de werkvloer. Laat ons zeggen een “communicatiedoorgeefluik” tussen de werkvloer en de vakbond. Ook op vlak van veiligheid wil ik me verder inzetten. Tevens vind ik dat BASF-Antwerpen meer volk zou moeten aannemen om een vrijere verlofplanning mogelijk te maken en de werkdruk te doen afnemen. Wat betreft communicatie en IT zijn er zeker ook nog verbeteringen mogelijk.

Hartelijk bedankt en respect voor je engagement!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.