Verzet is geen misdaad. De wet-Van Quickenborne moet van tafel !!    Vanaf 1 juli 2023 loonsverhoging van 0,5% (CAO).   Gesprekken met werkgever over fietsvergoeding afgesprongen. Op 29 september zitten we opnieuw samen.

Vanaf vrijdag 16 oktober worden de stembrieven voor de Sociale Verkiezingen 2020 verspreid op de BASF TBE. Je kan je stem uitbrengen vanaf die dag t.e.m. dinsdag 24 november. Op basis van de resultaten worden de mandaten voor arbeiders en bedienden in het CPBW en de Ondernemingsraad opnieuw verdeeld onder de drie vakbondsfracties. In aanloop van de verkiezingen zullen we onze kandidaten ‘in the picture’ zetten met een kort interview. Danny Arnouts, al jaren een vaste waarde bij het ABVV, bijt de spits af.

Dag Danny, kan je jezelf even kort voorstellen?

Natuurlijk! Ik ben een Antwerpenaar van 60 jaar, waarvan ik er 40 in dienst ben bij BASF Antwerpen. In 1979 ben ik begonnen op de verzending van Caprolactam, ik was toen 19 jaar. Gedurende 21 jaar heb ik op deze dienst gewerkt. Sinds 2000 ben ik vrijgestelde afgevaardigde geworden voor het ABVV. Mijn hobby is vooral reizen. Verder kan ik enorm genieten van de zorg voor mijn kleinkinderen, een aangename bezigheid.

Je komt bij de sociale verkiezingen op voor het ABVV. Waarom kies je voor de rode vakbond?

In 1983 werd ik voor de eerste keer verkozen voor het ABVV, dat was nog op de jongerenlijst. Wat me vooral aanspreekt bij het ABVV zijn de waarden: democratie, rechtvaardigheid, solidariteit en gelijkheid. Bij de komende sociale verkiezingen zal ik me voor de laatste keer kandidaat stellen. Ik wil me, zoals in alle vorige jaren, verder inzetten voor deze waarden en voor het welzijn van onze medewerkers.

Welke rol heb je tot nu toe opgenomen binnen het ABVV-team?

In het verleden heb ik ook in de ondernemingsraad gezeteld, maar de afgelopen periode zat ik in het CPBW en de Syndicale Afvaardiging. Bij de komende verkiezingen kom ik voor de laatste keer op voor het CPBW. Momenteel doe ik op het syndicaal bureel veel administratief werk, waaronder lidmaatschap, syndicale premies, ledenbeheer, stakingsvergoedingen etc. In deze laatste jaren wil ik de fakkel dan ook op een degelijke manier overdragen aan onze jongere generatie.

Wat vind je de belangrijkste verwezenlijkingen van het ABVV in de voorbije periode?

Voor mij waren de inbesteding van de magazijnen en het binnenhouden van onze logistieke diensten in de voorbije jaren zaken die me nauw aan het hart lagen. We mogen best fier zijn op het resultaat: deze collega’s werken onder een BASF-contract in de chemiesector, wat voor hen een enorm verschil in loon– en arbeidsvoorwaarden betekent.

Welke zaken moeten volgens jou anders op de site? Waarvoor wil jij je persoonlijk inzetten?

De volgende vier jaar zou ik nog minstens de aanzet naar verdere inbesteding van een aantal diensten willen realiseren. Als oudere medewerker wil ik ook nog de jongeren erop wijzen wat de vakbond in het verleden heeft verwezenlijkt en wat het ABVV in het heden nog kan doen voor onze medewerkers.

Hartelijk bedankt, Dannny. Veel succes!

Het voorstellingsfilmpje van Danny

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.