Handen af van de index !!   Lees hieronder de interessante folder van het ABVV over de Belgische loonindexering.   

Vanaf vrijdag 16 oktober worden de stembrieven voor de Sociale Verkiezingen 2020 verspreid op de BASF TBE. Je kan je stem uitbrengen vanaf die dag t.e.m. dinsdag 24 november. Op basis van de resultaten worden de mandaten voor arbeiders en bedienden in het CPBW en de Ondernemingsraad opnieuw verdeeld onder de drie vakbondsfracties. In aanloop van de verkiezingen zullen we onze kandidaten ‘in the picture’ zetten met een kort interview. We geven nu het woord aan Francky De Lauw, voor het eerst kandidaat op de BASF TBE, maar neemt syndicale ervaring mee vanop zijn vorige job.

Dag Francky, kan je jezelf even kort voorstellen?

Hallo! Ik ben Francky De Lauw, 44 jaar, woon in Zandvliet en werk sinds januari 2015 in de A-ploeg bij de logistiek. In mijn vrije tijd vind je me meestal in m’n (moes)tuin terug, waar ik veel tijd in doorbreng. Verder geniet ik ervan om met mijn vriendin erop uit te trekken en een terrasje te doen. Uit onze vorige relaties hebben wij samen 4 kinderen die het huis reeds hebben verlaten, en 3 kleinkinderen.

Je komt bij de sociale verkiezingen op voor het ABVV. Waarom kies je voor de rode vakbond?

Bij mijn vorige werkgever was ik ook syndicaal actief voor het ABVV en het is tijd dat ik die draad weer opneem. Rechtvaardigheid, gelijkheid, solidariteit en democratie zijn waarden die ik al heel mijn leven meedraag. Vandaar dat de keuze voor het ABVV een logische stap is. De Sociale Zekerheid is al jaren vanzelfsprekend in ons land. Jammer genoeg staat deze de laatste tijd steeds weer op de helling. Wij mogen en kunnen niet laten gebeuren dat er een afbouw van is! Ook daarom kan ik me volledig vinden in het ABVV.

Welke rol heb je tot nu toe opgenomen binnen het ABVV-team?

Als nieuwkomer ben ik net bij het ABVV-team. Op de opendeurdag van het ABVV heb ik heel wat informatie verzameld over het paritair comité, dewelke ik momenteel aan het doornemen ben. In elke sector is alles weer net iets anders en zo bereid ik me voor op de komende syndicale activiteiten.

Wat vind je de belangrijkste verwezenlijkingen van het ABVV in de voorbije periode?

Voor mij persoonlijk is de uitbreiding van de logistiek met de inbesteding van de magazijnen heel belangrijk. Terwijl er enkele jaren geleden nog gesproken werd over het uitbesteden van de logistieke activiteiten zien we nu het tegendeel gebeuren. Dit toont aan dat onze dienst belangrijk is voor BASF en ook altijd nodig zal blijven. We worden steeds groter en er komt personeel bij. Dat is uiteraard een goede zaak. Ik weet dat vooral het ABVV hier mee aan de kar heeft getrokken.

Ook de acties die het ABVV heeft gevoerd om de SWT-leeftijd en deze van de ladingsbanen te behouden vind ik knap gedaan. Ik geloof echt wel dat je organiseren en je stem laten horen als vakbond het verschil kan maken.

Welke zaken moeten volgens jou anders op de site? Waarvoor wil jij je persoonlijk inzetten?

In het algemeen denk ik dat de werkdruk op veel plaatsen soms te hoog is. Deze moet dus terug dalen. Ook de gevraagde flexibiliteit, zeker in de logistiek, gaat soms te ver.

Vroeger of later komen werken dan je normale uurrooster omdat er plots meer werk is. Of omdat er iemand ziek is of ontslag heeft genomen… Mensen houden dat geen jaren vol. Niet verwonderlijk dat je de laatste jaren meer en meer burn-outs tegenkomt op de werkvloer.

Hartelijk bedankt en respect voor je engagement!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.