Verzet is geen misdaad. De wet-Van Quickenborne moet van tafel !!    Vanaf 1 juli 2023 loonsverhoging van 0,5% (CAO).   Gesprekken met werkgever over fietsvergoeding afgesprongen. Op 29 september zitten we opnieuw samen.

Vanaf vrijdag 16 oktober worden de stembrieven voor de Sociale Verkiezingen 2020 verspreid op de BASF TBE. Je kan je stem uitbrengen vanaf die dag t.e.m. dinsdag 24 november. Op basis van de resultaten worden de mandaten voor arbeiders en bedienden in het CPBW en de Ondernemingsraad opnieuw verdeeld onder de drie vakbondsfracties. In aanloop van de verkiezingen zullen we onze kandidaten ‘in the picture’ zetten met een kort interview. We geven nu het woord aan Glenn Van Hoeck: een jonge, frisse en strijdbare nieuwe kracht op onze lijst voor de Ondernemingsraad.

Dag Glenn, kan je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Glenn Van Hoeck; ik ben 30 jaar, woon in Antwerpen en werk sinds 2016 voor BASF op het Ammoniakbedrijf. Voor ik op BASF begon was ik zeer actief in de jeugdwerking. Zo was ik animator op speelpleinen, scoutsleider en zat ik in de raad van bestuur van een jeugdhuis..

Je komt bij de sociale verkiezingen op voor het ABVV. Waarom kies je voor de rode vakbond?

Ik ben al lange tijd links van ideologie dus het ABVV was voor mij een evidente keuze bij het kiezen voor een vakbond. Ik draag integriteit, tolerantie, transparantie en rechtvaardigheid heel hoog in het vaandel. Dit zijn dan toevallig de waarden waar het ABVV ook voor staat.

Ik vind persoonlijk het ABVV ook de meest toegankelijke vakbond. Als je met een vraag zit of verduidelijking wil, staan de ABVV-afgevaardigden steeds klaar om een antwoord te verschaffen. En als het nodig is dan komen ze langs op de werkvloer.

Bij het ABVV weet ik steeds exact waar zij voor staan en dat ze altijd bereid zullen zijn om op te treden tegen aanvallen op de rechten van de werknemer en het afbouwen van de Sociale Zekerheid.

Ik vind het cruciaal dat iedere werknemer zich aansluit bij een vakbond om zichzelf te verdedigen tegen wanpraktijken of onrechtvaardigheden.

Welke rol heb je tot nu toe opgenomen binnen het ABVV-team?

Voorlopig heb ik binnen de vakbond enkel nog maar ervaring als militant.

Wat vind je de belangrijkste verwezenlijkingen van het ABVV in de voorbije periode?

Het ABVV is steeds bereid om actie te voeren. Bij de andere vakbonden vind ik die bereidheid minder terug.

Ik vind het ook zeer verstandig dat het ABVV steeds gaat voor brutoloonsverhogingen in plaats van netto-voordelen zoals een cafetariaplan die aanbiedt.

Het afblokken van een snelle doorvoering van het zelfroosteren vond ik ook een sterke prestatie. Zeker aangezien sommigen van de andere vakbonden volledig achter het zelfroosteren stonden.

Welke zaken moeten volgens jou anders op de site? Waarvoor wil jij je persoonlijk inzetten?

Het optrekken van de shiftfactor is een hot topic bij ons op het bedrijf aangezien we met kleine ploegen (8 personen) werken. Ik zal me inzetten om zo transparant mogelijk te zijn en me open te stellen voor vragen en deze snel en correct te beantwoorden.

Meer flexibiliteit op de werkplaats is ook zeer belangrijk voor mij. Het moet voor oudere werknemers toegankelijker worden om in een meer flexibel werkschema - zoals halftijds of 4/5de - te stappen.

Hartelijk bedankt en respect voor je engagement!

Het voorstellingsfilmpje van Glenn

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.