Verzet is geen misdaad. De wet-Van Quickenborne moet van tafel !!    Vanaf 1 juli 2023 loonsverhoging van 0,5% (CAO).   Gesprekken met werkgever over fietsvergoeding afgesprongen. Op 29 september zitten we opnieuw samen.

Vanaf vrijdag 16 oktober worden de stembrieven voor de Sociale Verkiezingen 2020 verspreid op de BASF TBE. Je kan je stem uitbrengen vanaf die dag t.e.m. dinsdag 24 november. Op basis van de resultaten worden de mandaten voor arbeiders en bedienden in het CPBW en de Ondernemingsraad opnieuw verdeeld onder de drie vakbondsfracties. In aanloop van de verkiezingen zullen we onze kandidaten ‘in the picture’ zetten met een kort interview. We geven nu het woord aan Jeroen Schrickx, voor het eerst kandidaat voor het ABVV (Ondernemingsraad).

Dag Jeroen, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Jeroen Schrickx, woon in Kapellen, ben 34 jaar oud, en werk als productiearbeider op het MDI-bedrijf. Ik heb 9 jaar dienst waarvan 1 jaar SIRA (ook op het MDI-bedrijf). Ik ben dit jaar reeds 5 jaar gelukkig getrouwd en heb 1 zoontje van 3 jaar. Ik reis graag en aangezien mijn vrouw van Indonesië is, proberen we jaarlijks – of om de 2 jaar – een reis naar het Verre Oosten te maken. Daarnaast kijk ik ook graag series en films en geniet ik met volle teugen van het gezinsleven.

Je komt bij de sociale verkiezingen op voor het ABVV. Waarom kies je voor de rode vakbond?

Ik ben al lid van het ABVV sinds mijn eerste weekendjob als griller bij Quick. Mijn pa was vroeger lid van de Socialistische Partij en via hem ben ik snel lid geworden van het ABVV: “Je moet ze maar eens nodig hebben”, zei hij.

De waarden die mij echt aanspreken bij het ABVV zijn gelijkheid en rechtvaardigheid. Ik kan echt niet tegen ongelijkheid en dat gevoel van onrechtvaardigheid. Ik ben zelf in het begin van mijn carrière onrechtvaardig behandeld geweest en was blij dat het ABVV mij toen heeft kunnen helpen.

Ik vind racisme ook een actueel thema en de bestrijding ervan is voor mij ook belangrijk.

Welke rol heb je tot nu toe opgenomen binnen het ABVV-team?

Aangezien ik voor het eerst opkom heb ik nog niet echt een actieve rol gehad. Ik probeer wel mijn eigen ploeg op de hoogte te houden van de zaken waar het ABVV mee bezig is.

Wat vind je de belangrijkste verwezenlijkingen van het ABVV in de voorbije periode?

Aangezien ik zelf van de SIRA-opleiding kom zijn het behoud en de uitbreiding van deze opleiding zeer belangrijk voor mij. Ook de DGB-dagen – die een flexibele keuze tussen tijd en geld bieden – zijn voor mij belangrijk.

Welke zaken moeten volgens jou anders op de site? Waarvoor wil jij je persoonlijk inzetten?

Ik ben een fervent busgebruiker en dus vind ik het bewaken en het verbeteren van het aanbod zeer belangrijk.

Ook grotere ploegbezettingen zijn een belangrijk item. We krijgen meer en meer te maken met langdurig zieken en dat geeft een grote last op de ploegen. Het verhogen van de shiftfactor zou hier de nodige ademruimte geven. Medewerkers kunnen nu amper hun verlof opnemen omdat ze de minimumbezetting moeten waarborgen. Het is wel belangrijk dat de kwaliteit van de nieuwe medewerkers BASF waardig is.

Als laatste blijft ook veiligheid een groot item. Bedrijven draaiende houden tijdens deze coronacrisis vraagt extra moeite van zowel de medewerkers als het management.

Hartelijk bedankt en respect voor je engagement!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.