Handen af van de index !!   Lees hieronder de interessante folder van het ABVV over de Belgische loonindexering.   

Vanaf vrijdag 16 oktober worden de stembrieven voor de Sociale Verkiezingen 2020 verspreid op de BASF TBE. Je kan je stem uitbrengen vanaf die dag t.e.m. dinsdag 24 november. Op basis van de resultaten worden de mandaten voor arbeiders en bedienden in het CPBW en de Ondernemingsraad opnieuw verdeeld onder de drie vakbondsfracties. In aanloop van de verkiezingen zullen we onze kandidaten ‘in the picture’ zetten met een kort interview. We geven nu het woord aan Yannick Faes, procesoperator op de Steamcracker en jongerenkandidaat op de lijst voor het CPBW én de Ondernemingsraad.

Dag Yannick, kan je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Yannick Faes, 21 jaar, ik woon in Stabroek en kom oorspronkelijk uit hartje Antwerpen. De stad heeft dan ook een speciaal plaatsje in mijn hart. Mijn voornaamste hobby is voetbal, recreatief weliswaar. Competitief zit het er niet meer in. Naast voetbal, fiets ik ook heel graag. Dit doe ik dan met de koersfiets of met de mountainbike.

Hiernaast werk ik sinds 2018 op de Steamcracker na er ook mijn stage te hebben gedaan in het 7-de jaar Chemische Procestechnieken.

Je komt bij de sociale verkiezingen op voor het ABVV. Waarom kies je voor de rode vakbond?

Ik hecht veel belang aan solidariteit, respect, gelijkheid en rechtvaardigheid. Dit zijn waarden die men nastreeft bij het ABVV.

Volgens mij is het ABVV de meest strijdbare vakbond en degene die het hardst opkomt voor iedereen. Het is als vakbond belangrijk om 1 front te vormen als men iets gedaan wil krijgen, daarom ook het ABVV want SAMEN STERK!

Welke rol heb je tot nu toe opgenomen binnen het ABVV-team?

Ondanks dat ik van dag één nadat ik afstudeerde bij het ABVV aangesloten ben, ben ik toch nog een nieuweling. Mijn doel is dan ook de wisselwerking tussen het ABVV en de jongeren te verbeteren. Enerzijds door het geven van correcte informatie aan jonge medewerkers. Maar anderzijds ook door aan het ABVV mee te geven wat er leeft onder jongeren op de werkvloer. Dit geldt niet alleen op economisch vlak, maar ik denk ook zeker aan het veiligheidsaspect van ieders job. Er is altijd plaats voor verbetering. Het ABVV blijft dan ook steeds zoeken naar het beste voor iedereen.

Wat vind je de belangrijkste verwezenlijkingen van het ABVV in de voorbije periode?

Het opkomen voor arbeidsduurvermindering is toch zeker mijn nummer 1, dit zijnde onder de vorm van DGB dagen.

Het fietsleaseplan is toch ook zeker iets wat nog steeds veel gebruikt wordt.

En tot slot zou ik nog de petitie omtrent de landingsbanen en het SWT (brugpensioen) willen aanhalen. Ondanks dat ik hier nog niet aan toe ben, vind ik dit iets zeer waardevol voor de ouderen onder ons. Iedereen heeft het recht – na een lange loopbaan – om het rustiger aan te kunnen doen tot men volledig in pensioen kan gaan.

Welke zaken moeten volgens jou anders op de site? Waarvoor wil jij je persoonlijk inzetten?

De werkgevers eisen steeds meer van ons. Ze willen de werknemers meer en meer taken laten uitvoeren met minder volk, wat de werkdruk alsmaar verhoogt. Ik zou dan ook pleiten voor meer personeel en grotere ploegen. Meer personeel betekent ook dat er dan plaats is voor meer mogelijkheden omtrent arbeidsduurvermindering, iets wat bij velen toch cruciaal is.

Ik kom nu nog wel op voor de jongeren dus zou ik mij ook zeker inzetten voor meer betrokkenheid van de jongeren bij de vakbond. Het zijn tenslotte deze mensen die nog een lange weg voor de boeg hebben.

Hartelijk bedankt en respect voor je engagement!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.