Lees de nieuwe ABVV-info over CAO-90, ict-materiaal en de leasefietsen.     Vanaf 14 mei tem 21 mei zijn er sociale verkiezingen.   Bekijk al onze kandidaten op deze website.     

Fietsvergoeding

Binnen de TBE site BASF Antwerpen werd een akkoord bereikt over een hernieuwde CAO mobiliteitsvergoeding voor werknemers en tariefbedienden.

 

We voeren vanaf 1 januari 2024 een aangepaste mobiliteitsvergoeding in. Net als voorheen wordt eenmalig de keuze geboden tussen de aangepaste mobiliteitsvergoeding TBE site BASF Antwerpen en de bestaande extra forfaitaire jaarvergoeding.

 

Wat verandert er aan de mobiliteitsvergoeding TBE site Antwerpen?

Voor de dagen waarin je je volledige woon-werkverplaatsing met de fiets doet (met tikking aan fietspoort/fietssluis), zal je een vergoeding ontvangen volgens de bepaling van NAR CAO 164, per effectief gereden kilometer tussen woonplaats en de BASF-site, beperkt tot 20 km enkel (of 40 km per dag).

Voor de dagen waarin je je woon-werkverplaatsing met de wagen of de BASF-bus doet, zal je een vergoeding ontvangen op basis van je volledige woon-werkafstand en de gekende tabel “mobiliteitsvergoeding”.

 

Aan alle medewerkers zal gevraagd worden een nieuwe keuze te maken ten laatste op 15 december 2023. Daartoe ontvang je in de loop van van oktober een e-mail met link naar een excel-tool waarin je de impact van je keuze kan simuleren en een aparte link waarin je je keuze digitaal kan doorgeven.