Lees het voorakkoord CAO 2024/2025 op onze website. We starten de rondgangen in de controlekamers op 27 november om 06u.    Strijd loont !!   De wet-Van Quickenborne is van tafel !!   Verzet is geen misdaad.    Met cash betalen in het personeelsrestaurant blijft mogelijk dankzij het ABVV.    Directie schrapt Bus T ondanks stevig verzet van het ABVV.    Alle verschenen ABVV-info's nu op de website.   Er werd een akkoord bereikt met de werkgever over de fietsvergoeding/mobiliteitsvergoeding.         

Factuur te hoog ! Loon te laag !

 

In maart was ons leven 8,31% duurder dan 12 maanden eerder. De kosten voor energie en wonen rijzen verder de pan uit. En dan zijn de prijsstijgingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne nog niet eens in rekening gebracht. Onze lonen zijn op een oneerlijke manier geblokkeerd door een loonnorm van 0,4%. De loonwet van ’96 vreet aan onze koopkracht. Onze portemonnees zijn leeg. Sommige werknemers vallen in armoede terwijl bedrijven wel vlotjes forse dividenden aan aandeelhouders uitbetalen. De Pandorapapers, het zoveelste rapport over tropische belastingparadijzen, verdween in november na amper 2 dagen geruisloos uit de actualiteit.

 

 

BETOOG MEE VOOR :

  • Een waardig inkomen dat beschermt tegen armoede
  • Duurzame energie aan sociale prijzen
  • Een wettelijk kader voor vrije loononderhandelingen
  • Een rechtvaardige verdeling van de lasten
  • Een eerlijke bijdrage van de inkomens uit kapitaal

 

 

Betoog mee op Vrijdag 22 april 2022

Om 09:30u verzamelen we op het Operaplein in Antwerpen

Einde betoging op de Groenplaats

Er zal een stakingsaanzegging ingediend worden voor deze betoging.  Je kan één stakingsdag ingeven vanaf donderdag 21 april om 22u t.e.m. zaterdag 23 april om 6u.  Verwittig je leidinggevende en stuur een mail naar abvv@basf.com bij deelname.  Er zal een stakersvergoeding uitbetaald worden.

Staken is een recht! Bij problemen: contacteer ons.

Met vriendelijke groeten,

Uw ABVV-team

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.