Het ABVV-team op de BASF TBE organiseert op dinsdag 4 december een ledenvergadering in Antwerpen.  Het initiatief komt er omdat we in dialoog willen treden met onze leden over de standpunten die we innemen, over wat er leeft op de werkvloer en hoe we het ABVV kunnen versterken op de site. De vergadering is bedoeld voor al onze leden die werken op BASF, EuroChem, Styrolution en Inovyn.

Er staan 3 punten op de agenda. Telkens zal er een korte inleiding zijn, gevolgd door ruimte voor vragen en discussie met de aanwezigen.

  
  • Wat?: ABVV ledenvergadering
  • Wanneer?: dinsdag 4 december 2018 van 18u t.e.m. 20u30
  • Waar?: Algemene Centrale, Van Arteveldestraat 17, Antwerpen (zaal op 2-de verdieping)

De agenda

1. Hete hangijzers in het sociaal overleg

Verzuim en re-integratiebeleid, shiftbezettingen, het busvervoer, “langer werken, anders werken”, veiligheidsbeleid,… Allemaal zaken waarover we regelmatig in overleg zijn met de werkgevers. Een mooi voorbeeld van hoe actie de positie van de vakbonden, en dus het personeel, versterkt, is de recente overwinning die de shiftmedewerkers behaalden op de Caprolactamfabriek.

Dit punt zal ingeleid worden door Ivo Janssen, woordvoerder van ABVV-BASF-TBE.

2. Regeringsmaatregelen en het actieplan

Recent verhoogde de regering de instapleeftijd voor landingsbanen van 55 naar 60 jaar, werd de toegang tot het brugpensioen verstrengd, en is men o.a. van plan om de anciënniteitsbarema’s af te bouwen. Daarnaast sprongen de onderhandelingen tussen de sociale partners over de pensioenen voor mensen met een zwaar beroep af, waardoor het dossier nu op de regeringsbanken is beland. Tot slot willen de werkgevers de komende 2 jaar slechts een loonopslag via CAO's van maximaal 0,6% - 0,8% toestaan. Het ABVV kondigde reeds aan dat er een interprofessioneel actieplan tegen deze asociale maatregelen komt.

Wim Ceunen, syndicaal afgevaardigde van ABVV-BASF-TBE, zal dit punt toelichten.

3. De werking van het ABVV

De Algemene Centrale (AC) van het ABVV zal nu ook de bedienden vertegenwoordigen in de sector scheikunde. Dat betekent dat alle bedienden zullen overkomen van de BBTK naar de AC. Wat verandert er voor hen? Hoe willen we de ABVV-werking op de BASF TBE versterken, en op welke manier kunnen onze leden daar een rol in spelen?

Levi Sollie, beroepssecretaris van de AC, zal de inleiding van dit onderwerp verzorgen.

Flyer/affiche

Download hier de flyer voor de ledenvergadering. Je kan ze afdrukken en verspreiden onder collega's, of ophangen als affiche in je bedrijf.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.