Een dikke merci aan alle collega's die voor het ABVV gekozen  hebben. De volledige uitslag en onze nieuwe mandaatdragers later op deze site.   

 

Het ABVV zal zelf een bloedonderzoek organiseren om de PFAS-problematiek en het testen van werknemers op vrijwillige basis op de agenda van de bedrijven te zetten.  Er zal op 16 verschillende soorten PFAS getest worden bij een representatief staal van een honderdtal werknemers in de (petro)chemie.

 

Daarnaast hebben we ook een PFAS-meldpunt opgericht.

pfasprobleem@accg.be

 

Lees hieronder de flyer waarin we dit initiatief uitleggen.

 

We schrijven onder andere:

“In Vlaanderen zijn reeds heel wat vormen van PFAS-vervuiling in kaart gebracht: bouwgron­den, industrieterreinen, rivieren en waterlopen, de kwaliteit van het drinkwater, … Ook de in­woners van gebieden die met PFAS-problemen te kampen hebben, kregen meestal de kans om zich te laten testen, zo bv. in Zwijndrecht.

 De enigen waar blijkbaar niemand naar omkijkt zijn de werknemers in de Antwerpse (petro)chemie. Ze worden in de steek gelaten door zowel de Vlaamse Overheid als de bedrijven. Er wordt op geen enkele manier systematisch getest. Iedereen schuift de verantwoordelijk­heid van zich af.”

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.